OZNAČEN POČETAK V OLIMPIJADE

[singlepic id=906 w=320 h=240 float=right]Na svečanosti ispred hotela “Zdravljak” okupilo se oko 300 učesnika V Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, željno iščekujući zvanični početak ovogodišnje jubilarne manifestacije. Prisutne je pozdravio predsednik opštine Sokobanja, Dimitrije Lukić u ime grada domaćina i poželeo mnogo uspeha u ovogodišnjem nadmetanju uz poziv da iskoriste svoje slobodno vreme da se upoznaju sa najstarijom srpskom banjom. Predsednik Izvršnog odbora Pokreta trećeg doba Srbije, Vasilije Belobrković, zahvalio se učesnicima koji su u još većem broj došli nego svih prethodnih godina, jer upravo svojim dolaskom potvrđuju značaj ovakve manifestacije. Uz želju da dane na Olimpijadi provedu što intenzivnije, aktivnošću u što više sadržaja koji su planirani za ovu godinu, izaslanik pokrovitelja V Olimpijade, dr Jovana Krkobabića, gospodin Đuro Perić proglasio je ovogodišnju Olimpijadu otvorenom.

[singlepic id=911 w=320 h=240 float=right]Ispred Vlade Republike Srbije ceremoniji otvaranja prisustovao je državni sekretar ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike, Dragi Vidojević; ime Ambasade SAD prisustvovao je ataše za kulturu, Džon Dru Giblin; kao i mnogobrojni gosti Organizacionog odbora.

Zastavu Pokreta trećeg doba Srbije podigli su Delinka Nikolić iz Jagodine i Milivoje Popović iz Beograda.

[singlepic id=912 w=320 h=240 float=left] [singlepic id=916 w=320 h=240 float=right]Nakon zvaničnog programa otvaranja prisutnim učesnicima i gostima predstavili su se članovi KUD Soko iz Sokobanje kao i mlada i talentovana sokobanjka Milena Veljković pesmom Zelen Bor.

This entry was posted in Vesti. Bookmark the permalink.