PRAKTIČNI VODIČ SA PEVANJEM I PLAKANJEM NA V OLIMPIJADI

Kao donator V Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, Art & Popcorn podržava napore Pokreta trećeg doba Srbije da unapredi kvalitet življenja stanovnika trećeg doba kroz njihovo aktivno učešće na Olimpijadi. U želji da obogati sadržaj programa ovogodišnje Olimpijade, Art & Popcorn učesnicima Olimpijade poklanja besplatne projekcije filma “Praktični vodičkroz Beograd, sa pevanjem i plakanjem” u režiji Bojana Vuletića. Film koji govori o godinama posle izolacije Beograda a koji je sada spreman da primi brojne turiste, biznismene i znatiželjnike koji sa svih strana sveta u sve većem broju posećuju našu zemlju. Šta se desi kada se stranci i naši ljudi susretnu? U glavnim ulogama: Leon Lučev, Hristina Popović, Jean-Marc Barr, Anita Mančić, Julie Gayet, Marko Janketić, Baki Davrak, Nada Šargin. Praktičan vodič kroz Beograd, sa pevanjem i plakanjem je savremena romatična komedija o iskušenjima da se pronađe prava osoba, kroz četiri potpuno različite ljubavne priče. Ujedninjeni u različitosti to je moto.

Centar za filmsku umetnost ART&POPCORN osnovan je u Beogradu 2004. odstrane grupe mladih filmskih profesionalaca sa idejom i namerom da producirajudobre i kvalitetne filmove. Od kako postoje, uspevaju u toj nameri.

U momentu osnivanja, kao pojedinci, imali su: jedan igrani film, deset kratkih filmova, dvadeset sedam produkcija međunarodnih filmskih festivala, troje dece, jednog Zlatnog medeveda iz Berlina, nagradu Evropske filmske akademije i nominaciju za Oskara. Danas je spisak nagrada, filmova i festivala sve veći.

ART&POPCORN producira igrane i dokumentarne filmove, ali i filmske festivale irazličite kulturne događaje.

Dosadašnji filmski projekti u produkciji naše kuće su “LJUBAV I DRUGI ZLOČINI, Stefana Arsenijevića, Agi i Ema, Milutina Petrovića, PEŠČANIK , Sabolča Tolnaia, IZGUBLJENO-NAĐENO, Cristian Mungiu, Jasmila Zbanić, Cornel Mundrutzo, Mait Laas, Nadejda Koseva i Stefan Arsenijević, UNIVERZALNA LJUBAV, TomasaVošica, i drugi.

This entry was posted in Vesti. Bookmark the permalink.