OTVORENA III OLIMPIJADA SPORTA, ZDRAVLJA I KULTURE TREĆEG DOBA

dr Jovan Krkobabić, potpredsednik Vlade Republike SrbijeU prisustvu oko dve stotine olimpijaca potpredsednik Vlade Republike Srbije dr Jovan Krkobabić svečano je otvorio III Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, svima poželevši mnogo uspeha i sreće kao i učešće na narednim Olimpijadama.

U ime grada domaćina, Sokobanje, obratio se Zoran Stanković, načelnik opštinske uprave.

Zoran Stanković, načelnik opštinske uprave SokobanjaBora Ivkov, šahovski velemajstor

Reči hvale i podstreka uputio je i šahovski velemajstor Bora Ivokov, koji će ove godine odigrati simultanku i tako pružiti zadovoljstvo najstrastvenijim ljubiteljima šaha.

Vasilije Belobrković, predsednik Organizacionog odboraPredsednik Organizacionog odbora Olimpijade, Vasilije Belobrković zahvalio se svim prisutnima na dolasku i ovogodišnjem učešću u održavanju tradicije aktivne i kreativne starosti. Posebnu zahvalnost uputio je zlatnom i srebrnim donatorima, kao i prijateljima III Olimpijade, bez čije finansijske i logističke podrške bi održavanje ove manifestacije bilo skoro nezamislivo.

Milivoje Milić, veteran iz NišaKUD "Sokobanja"

Čast podizanja Olimpijske zastave pripala je osamdesetšestogodišnjem veteranu iz Niša, Milivoju Miliću. Najmlađi članovi KUD “Sokobanja” iz Sokobanje izveli su nekoliko tradicionalnih igara neostaviviši prisutne Olimpijce ravnodušnim.

Sve fotografije sa otvaranja možete pronaći u galeriji Olimpijada 2010.

img_1250

This entry was posted in Vesti. Bookmark the permalink.