DRUGI O NAMA

2015.

Priznanje i podstrek

“Sport i rekreacija tokom celog života su među najvažnijim činiocima zdravlja!” -rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, otvarajući osmu Olimpijadu sporta zdravlja i kulture trećeg doba,  i dodao „da je to upravo ono na čemu mi radimo i što želimo da prenesemo mlađim generacijama”, napominjući da  “učesnici Olimpijade, pokazuju odgovornost prema sebi, prema društvu i prema mladima dajući pravi primer.

“Olimpijci trećeg doba to znaju, na sjajan način to i pokazuju” – nastavio je proslavljeni sportista, i  zamolio ih da poruku o značaju rekreacije, fizičke i mentalne aktivnosti prenesu i svojim komšijama, mlađim ukućanima i unucima.

Organizovani međugeneracijski susreti juniora i seniora u svim sportskim disciplinama, ali i aktivnosti obuke korišćenja mobilnih telefona, zatim razmena profesionalnih iskustava…u kojima mladi pomažu starijima i obrnuto, još više govore o značaju Olimpijade i njenim efektima.

„Siguran sam da su pred vama aktivni i kreativni dani, kao i da ćete u istom ritmu nastaviti i sledećih godina” – zaključio je Udovičić.

2012.

PODRŠKA MINISTARSTVA ŽIVOTNE SREDINE, RUDARSTVA I PROSTORNOG PLANIRANJA

Poštovani,

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja prepoznalo je kao jedan od osnovnih problema u oblasti životne sredine loše navike građana, kao i nedovoljno brige o svojoj okolini.

Jedan od ciljeva Ministarstva, u okviru akcije “Očistimo Srbiju” svakako je edukacija svih starosnih doba stanovništva o važnosti zaštite životne sredine i njihovo uključivanje  u indetifikaciju i rešavanje problema u toj oblasti.

Obzirom da je Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba – Sokobanja 2012 promoviše aktivnu i kreativnu starost, edukaciju starih i razvoj volonterskog rada, koji su u potpunosti u skladu sa našim ciljevima, izražavamo Vam otvorenu podršku u realizaciji ovog projekta.

DRŽAVNI SEKRETAR
Nemanja Komazec

PODRŠKA AMBASADE SJEDINJENIH AMERIČKIH DRŽAVA U BEOGRADU

Poštovani gospodine Belobrkoviću,

Zahvaljujem Vam se na saradnji sa Amabasdom SAD tokom 2010. i 2011. godine koju ste sa nama ostvarili u ime Pokreta trećeg doba Srbije. Veoma smo bili impresionirani pozitivnom energijom i entuzijazmom učesnika vašeg programa.

Srbija je zemlja u kojoj se sport veoma ozbiljno shvata i zemlja koja naporno radi da podrži zdrav život kod svih generacija. Podizanje svesti kod starije populacije i podržavajući preventivne zdravstvene preglede i zdrave navike je veoma važan zadatak.

Mi iskreno verujemo da su projekti poput “Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba” od izuzetnog značaja i koristi za Srbiju, zbog čega se nadamo da će Pokret trećeg doba Srbije nastaviti sa svojim programom.

Želim Vam sve najbolje u budućnosti vaše organizacije.

Iskreno,

Ryan Rowlands
Public Affairs Officer

2011.

PODRŠKA MINISTARSTVA ŽIVOTNE SREDINE, RUDARSTVA I PROSTORNOG PLANIRANJA REPUBLIKE SRBIJE

Poštovani,

Projekat “Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba” održava se po četvrti put i time pretenduje da postane uspešna tradicionalna manifestacija. Uzimajući u obzir da je jedna od ideja zaštita životne sredine, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja smatra da je ovaj projekat od opštek interesa i izuzetnog značaja.

“Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba” omogućava da se na jednom mestu okupe najstariji građani iz svih krajeva Srbije, koji će kroz raznovrstan program i prateće sadržaje imati priliku da se približe prirodi i doprinesu održavanju zdravog načina života i očuvanju životne sredine.

Imajući u vidu dosadašnju saradnju, kao i akciju “Očistimo Sokobanju” koju i ovom prilikom planirate da organizujete uz koordinaciju sa akcijom “Očistimo Srbiju” Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja želi da izrazi otvorenu podršku i spremnost na saradnju u realizaciji ovako važnog projekta.

DRŽAVNI SEKRETAR
Nemanja Komazec

2010.

PISMO DRŽAVNOG SEKRETARA MINISTARSTVA ŽIVOTNE SREDINE I PROSTORNOG PLANIRANJA REPUBLIKE SRBIJE

Poštovani,

Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja je prepoznalo akciju “Olimpijada sporta, zdravlja i kulture trećeg doba” kako projekat od opšteg interesa i izuzetnog značaja tako i napor da se poboljša imidž Srbije i da se njeni kvaliteti učine prepoznatljivim.

Raznovrstan program, mnogobrojni prateći sadržaji ove Akcije će omogućiti da se na jednom mestu okupi veliki broj ljudi, koji kroz sport, muziku, čišćenje i druženje imaju priliki da se približe prirodi, i doprinesu održavanju zdravog načina života i očuvanju životne sredine.

Kako je u okviru projekta i akcije “Očistimo Srbiju” organizovano čišćenje Sokobanje projekat se poptuno poklapa sa misijom i vizijom Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, te stoga želimo da izrazimo otvorenu podršku i spremnost na saradnju.

DRŽAVNI SEKRETAR
Nemanja Komazec

2009.

PISMO ŠEFA KABINETA PREDSEDNIKA REPUBLIKE

Poštovani,

Gospodin Boris Tadić, predsednik Republike, upoznat je sa Vašim predlogom da i ove godine bude pokrovitelj Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, koje će se održati u Sokobanji, u periodu od 30. septembra do 4. oktobra 2009. godine, a koju organizujete u saradnji sa Nacionalnom fondacijom “dr Laza K. Lazarević”, Asocijacijom “Sport za sve” i Skupštinom opštine Sokobanja. Obaveštavamo Vas da je predsednik Republike prihvatio da bude pokrovitelj II Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba u želji da podrži inicijativu za aktivno uključivanje pripadnika treće generacije u sportske i druge društvene aktivnosti.


S poštovanjem,
ŠEF KABINETA
Miodrag Rakić

PISMO PODRŠKE PREDSEDNIKA OLIMPIJSKOG KOMITETA SRBIJE

Poštovani,


Zahvaljujemo Vam se na ljubaznom pozivu da prisustvujemo II Olimpijadi sporta, zdravlja i kulture trećeg doba – Sokobanja 2009. Zbog obaveza učešća na XIII Olimpijskom kongresu MOK-a, koji se održava u Kopenhagenu od 2 – 6. oktobra 2009., obaveštavamo Vas da, nažalost, nismo u mogućnosti da prihvatimo Vaš poziv. Koristimo ovu priliku da Vama, kao organizatoru, a takođe i svim učesnicima Olimpijade, čestitamo na postignutim rezultatima i pružimo snažnu podršku Vašim naporima da organizujete ovako važnu manifestaciju. U ime generalnog sekretara Olimpijskog komiteta Srbije i svoje lično, želim Vam uspeh u daljem radu i nadam se uspešnoj budućoj saradnji, na promociji i unapređivanju sportskih vrednosti.

S poštovanjem,
Vlade Divac, predsednik