POSETOM LJIGU KARAVAN POKRETA TDS NASTAVIO PUT PO SRBIJI

[singlepic id=882 w=320 h=240 float=left]Udruženje penzionera opštine Ljig, opština Ljig i Gradska Biblioteka Ljig ugostili su i zajedno sa članovima Izvršnog odbora Pokreta TDS, obeležili početak posete Karavana njihovom mestu, otvaranjem izložbe Olimpijske slikarske kolonije u prostorijama Gradske Biblioteke. [singlepic id=872 w=320 h=240 float=left]Slavica Milivojević, upravnica Biblioteke prva je poželela dobrodošlicu Karavanu Pokreta TDS i izrazila zadovoljstvo što je u prilici da ispred Gradske Biblioteke podrži i promoviše likovno stvaralaštvo ljudi trećeg doba. Predsednik UPO Ljig Dragoslav Ilić pozvao je sve penzionere da se uvere u kreativnost trećeg doba ocenivši akciju Pokreta trećeg doba Srbije kao značajan doprinos kulturnom programu namenjenog ne samo za penzionere već sve građane Ljiga. “Drago mi je što će u okviru ovog Karavana, penzioneri biti u mogućnosti i da nauče da koriste računare” – istakao je Ilić.

[singlepic id=880 w=320 h=240 float=left] Inicijator Olimpijske slikarske kolonije i član IO Pokreta TDS, Momčilo Vuksanović, pozvao je penzionere Ljiga da se uhvate u koštac sa belilom slikarskog platna i svoju kreativnost podele sa svima na trećoj po redu Olimpijskoj slikarskoj koloniji koja će se održati u okviru V Olimpijade sporta, zdravlja i kulture trećeg doba ove godine u Sokobanji od 30. septembra do 4. oktobra.

[singlepic id=886 w=320 h=240 float=left]Zahvalivši se domaćinima, sekretar Pokreta TDS Đorđe Maričić, ukazao je na značaj širenja duha aktivne i kreativne starosti kroz aktivnosti Karavana i izrazio nadu da će se još više institucija i kompanija uključiti u ovakve programe Pokreta trećeg doba Srbije.

Iako je planirano da obuka u radu na računarima počne u sredu 15. avgusta, na opšte zadovoljstvo prisutnih penzionera, predavač Dalibor Stojanović, demonstrirao je uvodni deo nastave uveravajući da računari nisu rezervisani samo za mlađe generacije. Podršku svojim najstarijim sugrađanima pružila je i zamenica predsednika opštine Ljig Slavica Janjić.

[singlepic id=888 w=320 h=240 float=left]Kravan Pokreta trećeg doba Srbije su kao uvod u V Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba, podržali: UNFPA, Vitarelax, Telenor fondacija, Recan, Aronia Bio, Radio Beograd 1 program, TV Ljig a u saradnji sa Međunarodnom mrežom pomoći IAN, Savezom penzionera Srbije, Udruženjem penzionera opštine Ljig i opštinom Ljig. Sve fotografije iz Ljiga možete pogledati ovde.

This entry was posted in Vesti. Bookmark the permalink.