Одржана 12. Ликовна колонија сликара и иконописаца Трећег доба Србије у Врњачкој Бањи

 Једна од манифестација која спада у културни део Олимпијаде спорта, здравља и културе Трећег доба је и ликовна колонија. Уместо одржавања традиционалне 13. Олимпијаде акценат је због пандемије вируса COVID -19 дат на одржавање мaњих скупова као што су ликовне колоније, сусрети везани за културне садржаје и сусрети са смањеним бројем учесника у спортско-рекреативним садржајима на отвореном простору.

У организацији Покрета трећег доба Србије и Савеза пензионера Србије, у просторијама хотела „Бреза“у Врњачкој Бањи одржана је у периоду од 05.10. до 07.10.2020. године, 12. Ликовна колонија сликара и иконописаца Трећег доба, као једне од културних манифестација Олимпијаде спорта, здравља и културе ПТДС.

Изложбу је уз присуство учесника колоније, представника локалне самоуправе и руководства удружења пензионера Врњачке Бање отворио председник Савеза пензионера Србије проф. др Андрејa Савић.                                                                                      Изложба слика и икона, на којој  је учествовало 10 сликара и 5 иконописаца Трећег доба из целе Србије, била је доступна за разгледање мештанима и гостима бање два дана до среде увече, када је свечано затворена.

This entry was posted in Vesti. Bookmark the permalink.