Olimpijada sporta, zdravlja i kulture na “Sajmu za treće doba”

IMG_5864 IMG_5879 IMG_5868 IMG_5878 IMG_5876 IMG_5874 IMG_58532. i 3. decembra u Sava centru više od 50 institucija, društvenih organizacija, udruženja građana i preduzeća predstavili su svoje programe, aktivnosti i proizvode namenjene najstarijoj populaciji. Sajam je za dva dana obišlo više od 3000 posetilaca, koji su osim obilaska štandova mogli da prisustvuju kulturno umetničkom programu i da čuju zanimljiva predavanja, čije su teme bile raznovrsne – od zdravlja do ocene funkcionisanja socijalne zaštite i brige o starim ljudima.

Pokret trećeg doba je zajedno sa Savezom penzionera Srbije predstavio Olimpijadu sporta, zdravlja i kulture trećeg doba Izložbom slika Slikarske kolonije, podelom kataloga Izložbe i CD-a  sa himnom Olimpijade, prospekta Dobrovoljnog fonda solidarnosti i postera pesama za decu.

Posebnu pažnju brojnih posetilaca štanda privukla je mogućnost oftalmološkog pregleda u kome su korišćeni i aparati za rano otkrivanje glaukoma, koje je Pokretu donirala “Hemofarm fondacija”. Ova akcija je bila i početak stalne saradnje sa “Optikom Savić”, sa kojom je dogovoreno pridruživanje “Mini oftalmološkom karavanu”, koji će po posebnom rasporedu obilaziti gradove Srbije i organizovati preglede penzionera i ostalih pripadnika trećeg doba.

Štand na Sajmu su uredile i uspešno vodile Aleksandra Nešić i Ljiljana Nestorović, a obišli su ga, između ostalih, i Đuro Perić, predsednik Pokreta i Vasa Belobrković i Dragana Dinić, predsednik i sekretar Organizacionog odbora Olimpijade trećeg doba.

This entry was posted in Vesti. Bookmark the permalink.